arrow-up
Roulette77

Free

online

Support UkraineSupport Ukraine

Ce reprezintă Jocul Responsabil?

Jocurile de noroc reprezintă o modalitate excelentă de a petrece timpul liber și de a te distra doar în cazul în care jocul este unul controlat și nu întrece anumite limite. Reieșind din faptul că fiecare din noi are caracter și temperament diferit și individual, unele persoane ajung să se confrunte cu anumite probleme legate și generate de către jocurile de noroc. În asemenea cazuri, desigur, jocurile de noroc devin mai mult o dificultate, decât o sursă de distracție.

Pentru a evita scenariul mai sus descris, la nivel mondial, există conceptul de Joc Responsabil. Din punct de vedere juridic și formal, Jocul Responsabil reprezintă un program a cărui scop principal este acordarea de suport și educație necesară jucătorilor, astfel încât aceștia să nu sufere în urma anumitor probleme generate de un joc iresponsabil în cazinourile și casele de pariuri din România.

Factorii care determină apariția dependenței de jocuri de noroc

Motivele, dar mai bine zis factorii care determină dependența de jocurile de noroc sunt variați și pot afecta orice jucător, în special jucătorii care sunt de părerea că niciodată nu ar putea deveni dependenți de așa ceva. În mare parte factorii care determină dependența de jocuri de noroc sunt de ordin social și pot fi clasificate în următorul mod:

 • Apartenența la gen - conform datelor statistici, jocurile de noroc sunt practicate mult mai des de către bărbați, decât de către femei. Astfel, reieșind din faptul că mult mai mulți bărbați joacă decât femei, bărbații sunt expuși, implicit, într-o măsură mai mare la riscul dependenței de jocuri de noroc.
 • Categoria de vârstă - minorii, din motive clare și evidente sunt expuși într-o măsură mult mai mare riscului de a practica un joc iresponsabil.
 • Anturajul social - în cazul în care persoana este înconjurată de un mediu cu persoane care suferă de dependență de jocuri de noroc, este foarte mare și real riscul ca această dependență să se transmită prin intermediul influenței directe și indirecte, conștiente și inconștiente.
 • Portretul psihologic și tipul personalității. Anumite tipuri de personalitate sunt predispuse mai mult spre a suferi în urma dependenței de jocuri de noroc. Conform cercetărilor, este vorba despre persoanele cu trăsături de caracter obsesive, dar nu doar. Deseori de dependența respectivă suferă persoanele axate prea mult pe lucru și obiective materiale.

Simptomele dependenței de jocurile de noroc

Dependența de jocuri de noroc reprezintă o problemă acută, care a devenit cu adevărat actuală odată cu dezvoltarea rapidă a industriei jocurilor de noroc. Partea bună constă în faptul că o asemenea dependență poate id identificată în baza anumitor simptome, iar, ulterior, această dependență poate fi redusă. Mai jos prezentăm principalele simptome ale dependenței de jocuri de noroc și lipsei unui joc responsabil din partea jucătorului.

 • jucătorul joacă în afara limitei stabilite - joacă mai mult decât își poate permite din punct de vedere financiar
 • jucătorul este sigur în propria victorie, de aceea depune tot mai multe fonduri în timp ce joacă pentru a obține această victorie
 • jucătorul simte dezamăgire, plictiseala,tristețe atunci când nu joacă, chiar și atunci când are o altă ocupație/nu se plictisește
 • jucătorul acordă prea multă atenție jocului, renunțând la anumite aspecte din viața sa din afara jocurilor de noroc
 • jucătorul privește jocurile de noroc ca un domeniu de activitate, ca o ocupație pentru care crează strategii și de la care așteaptă câștiguri neapărate.

Recomandări de prevenire a dependenței de jocurile de noroc

Dependența de jocurile de noroc poate fi prevenită. Totodată, este mult mai ușor și mai sănătos să previi o asemenea problemă, decât să o remediezi. Iată câteva recomandări utile care te vor ajuta să previi și să reduci riscul unei dependențe de jocuri de noroc.

 • Joacă doar în cazinouri online licențiate. Cazinourile online licențiate respectă legislația în vigoare - în așa cazinouri jocul este unul onest și transparent. Cazinourile nu fac abuz asupra jucătorului determinându-l să joace mai mult sau să depună mai multe fonduri.
 • Alege cazinouri online care au opțiunea de Joc Responsabil. O bună parte din cazinourile online fac parte din Programul Joc Responsabil. Aceste cazinouri au grijă de faptul ca jucătorii să joace responsabil să să nu se trezească cu o dependență de jocuri de noroc. Asemenea cazinouri oferă și opțiunea de a seta anumite limite de depunere și joc. De exemplu, poți seta o limită pe săptămână. Acest lucru ar însemna că cazinoul nu îți va permite să pierzi mai mult de limită. Astfel, te asiguri că joci în măsura posibilităților tale financiare și nu vei suferi din anumite frustrări în urma unor pierderi financiare neplanificate.
 • Nu ezita să discuți în cazul în care simți anumit disconfort și anumite probleme. În cazul în care te regăsești în simptomele enumerate mai sus, nu ezita să discuți cu cineva despre acest lucru. Suportul necesar la timpul util poate preveni dezvoltarea și agravarea problemei. Plus la această, mai repetăm odată - este mai ușor să previi problema dependenței de jocuri de noroc, decât să o remediezi odată ce aceasta a afectat jucătorul.